Gode råd til nyt gulv

Du lægger måske ikke så meget direkte mærke til gulvet. Der er der bare. Men du kommer helt sikkert til at bemærke, hvis gulvet ikke længere ser godt ud eller passer sammen med resten af boligen. Gulvet er næsten altid inden for øjets synsvinkel, så et flot gulv gør meget for din hverdagslige observation af boligen. Gulvet er et af de elementer af hjemmet, der får flest tæsk dagligt – du skraber det med møbler, trækker skidt med ind med skoene, spilder ting på det. Derfor kan det blive tid til at udskifte gulvet med noget nyt. Et nyt gulv kan også give en helt ny udstråling til boligen, så det er investeringen værd.

Inden du lægger gulvet

  • Læg et budget for, hvad du har råd til af gulve. Nyt gulv i større areal kan godt komme til at koste en del. Hvis du har brug for assistance i betalingen, kan du tage et mini lån uden renter. Hvis du ikke har råd til at udskifte hele gulvet i et givent område, så vent lidt, spar op og vend tilbage, når du har råd. Det ser dumt ud, hvis du kun udskifter dele af gulvet.
  • Gulvet skal gerne kunne harmonere med resten af boligen. Vælg et gulv, der både passer i stilen, farven og nuancen med resten af rummet. Hvis du ved, du også vil udskifte i interiøret, så tænk fremad og vælg et gulv, der passer til det fremtidige rum.
  • Vælg et gulv, der passer til rummet. Et gulv i soveværelset skal gerne udstråle hygge og varme, mens et gulv i køkkenet skal udstråle renhed og skal kunne klare lidt af hvert.
  • Vælg gulvet, der taler til dig. Hvis du vil have dyre gulvvarianter som natursten eller terrazzo, kan du få hjælp her: https://consumerloans.dk/laane-penge-uden-sikkerhed/